Ako platiť menej za účtovný program

Ako platiť menej za účtovný program

Platíte veľa za účtovný program? Chcete platiť menej? Oveľa menej? Poradíme vám ako na to.

Programy miesto účtovných kníh

Kedysi sa účtovníctvo viedlo ručne na papieri vo forme účtovných kníh. Dnes na to máme počítače, do ktorých faktúry, bločky a iné doklady nahodíme. Účtovnú knihu potom vytlačíme z počítača.

Účtovné programy sa postupne zlepšovali a dnes okrem „hlúpej“ evidencie účtovných zápisov poskytujú funkcie na automatizované účtovanie, finančnú analýzu, tvorbu výkazov a spracovanie účtovnej závierky.

Možnosti dnešných účtovných programov sú také široké, že na spracovanie účtovníctva si trúfnu aj neúčtovníci.

IT-čkár miesto účtovníka

V minulosti sme potrebovali skúsených účtovníkov. Dnes aj začínajú účtovník zvládne bežné účtovné prípady. Na svoju prácu však potrebuje fungujúci kvalitný účtovný program. A to je kameňom úrazu. Neustále je potrebné niečo inštalovať, aktualizovať a samozrejme zálohovať. Raz nefunguje tlačiareň, inokedy sa zasa nedá nainštalovať legislatívna aktualizácia alebo dokonca skolabuje celý počítač.

Počítače vládnu spracovaniu účtovníctva. Dôsledkom toho je potrebná častá pomoc počítačového odborníka.

Údržba programov a opravy počítačov sú nákladnejšie ako poplatky za účtovný program. Vašu peňaženku nezaťažuje cena účtovného programu, ale služby spojené s prevádzkou účtovného programu. Pozrite sa do účtovníctva a porovnajte si koľko ste zaplatili za program a koľko za správu výpočtovej techniky.

Chcete naozaj ušetriť? Potom nehľadajte lacnejší účtovný program. Prejdite na online účtovný program.

Online účtovníctvo zásadne znižuje náklady

Zníženie prevádzkových nákladov, žiadne inštalácie, aktualizácie a zálohovanie sú hlavné výhody online účtovníctva.

Online účtovný systém, faktúry, daňové priznania a všetky ostatné evidencie máte dostupné kedykoľvek a odkiaľkoľvek. Môžete použiť počítač, tablet, či smartfón. Ak sa váš počítač pokazí, sadnete k druhému počítaču, či tabletu a pokračujete tam, kde ste skončili.

Používať online účtovníctvo je múdre rozhodnutie, ktoré šetrí vašu peňaženku.