Ekonomický software a daňové priznanie

Humanet je ekonomický software, v ktorom daňové priznanie vyzerá skutočne ako daňové priznanie. V ňom nemusíte rozmýšľať nad významom jednotlivých údajov. Nemusíte študovať žiadnu príručku k programu, návody alebo videoškolenia, pretože editor daňového priznania a aj všetkých súvisiacich výkazov vyzerá ako skutočné tlačivo príslušného výkazu.

Daňové priznanie

Všetko potrebné pre spracovanie daňového priznania vrátane súvisiacich výkazov nájdete v oblasti určenej pre výstupy z účtovníctva s označením Daňové výkazy.

Daňové výkazy

Online ekonomický software Humanet automaticky ukladá údaje zadané do daňového priznania, takže sa k nemu môžete kedykoľvek vrátiť a pokračovať v práci nad rozpracovaným daňovým priznaním alebo ho znovu vytlačiť. Daňové priznanie je možné vytlačiť alebo exportovať do excelu. Export je možný samozrejme aj vo formáte XML, aby ste mohli pomocou programu eDane vykonať následne jeho elektronické podanie.

Pokiaľ ste spracovávali účtovníctvo v ekonomickom software Humanet, potom Vám systém mnohé údaje do daňového priznania a súvisiacich výkazov vytiahne priamo z účtovníctva. Pokiaľ účtovníctvo v ekonomickom software Humanet spracované nemáte, môžete všetky údaje zadať ručne a takto spracované daňové priznanie a súvisiace výkazy vytlačiť a exportovať. Všetky Vami zadané údaje samozrejme ostanú v programe uložené.

Daňové priznanie právnickej osoby

Daňové priznanie právnickej osoby obsahuje ekonomický software Humanet v programe pre podvojné účtovníctvo. Ako súčasť daňového priznania tam nájdete aj nasledovné výkazy:

  • Poznámky individuálnej účtovnej závierky
  • Súvaha - podnikatelia
  • Výkaz ziskov a strát - podnikatelia
  • Súvaha - neziskové organizácie
  • Výkaz ziskov a strát - neziskové organizácie

Súčasťou podvojného účtovníctva je aj daňové priznanie fyzickej osoby typ B.

Daňové priznanie fyzickej osoby

Daňové priznanie fyzickej osoby typ B obsahuje ekonomický software Humanet v programe pre jednoduché účtovníctvo. Ako súčasť daňového priznania tam nájdete aj nasledovné výkazy:

  • Výkaz o majetku a záväzkoch - podnikatelia
  • Výkaz o príjmoch a výdavkoch - podnikatelia
  • Výkaz o majetku a záväzkoch - neziskové organizácie
  • Výkaz o príjmoch a výdavkoch - neziskové organizácie

Súčasťou jednoduchého účtovníctva je aj daňové priznanie právnickej osoby.

Vždy a všade online

Vždy a všade online

Ekonomický software Humanet funguje na princípe online internetovej aplikácie.

Tento software nemusíte nikdy inštalovať a ani aktualizovať. Máte vždy istotu, že pracujete s najnovšou verziou a aktuálnou legislatívou.

Svoje dáta máte vždy dostupné cez internet a môžete používať počítač, tablet, smartfón, Windows, Linux aj Mac.