Posledný mesiac na dane

Posledný mesiac na dane

Pre viac ako 150 000 ľudí a firiem zostáva posledný mesiac na podanie daňového priznania. Trojmesačný odklad uplynie práve v 30. júna.

Možnosť odložiť si daňové priznanie tento rok využilo približne 185 000 daňovníkov. Mesačný posun (do konca apríla) oznámilo cca 4 500 daňovníkov, dvojmesačný odklad do 31. mája si zvolilo 3 800 daňovníkov.

Najdlhší možný odklad v prípade príjmov len zo Slovenska využilo takmer 158 000 daňovníkov, ktorí si odložili podanie daňového priznania na koniec júna. Pre nich začína plynúť posledný mesiac na podanie daňového priznania na daň z príjmov za rok 2015. Pripomíname, že odložený termín podania daňového priznania je zároveň termínom na zaplatenie dane. Taktiež spolu s podaním daňového priznania je do konca mesiaca možnosť poukázať vybranej neziskovej organizácií 2% (3%) z daní. Zoznam uchádzačov nájdete na webovom sídle Notárskej komory SR.

Základné údaje sú dostupné na webe finančnej správy v časti Informácie k aktuálnym daňovým a colným povinnostiam.

Informácie tiež poskytuje call centrum, ktoré je pre verejnosť dostupné v pracovných dňoch v čase od 8,00 – 16,00 hod. Odporúčame daňovníkom v prípade potreby konzultácie volať čím skôr, nakoľko posledné dni pred termínom sa stáva, že sú operátori plne vyťažení.

Takmer 20 000 daňovníkov si predĺžilo lehotu až do septembra, keďže majú príjmy zo zahraničia.

Zdroj: Finančná správa SR