Lacnejšie a jednoduchšie náhrady za Excel

Náhrady za excel

Pozrite si tieto 4 alternatívy, ktoré sú lacnejšie a praktickejšie ako robustný balík Office.

Excel WebApp

Prvým na zozname je samotný Excel, konkrétne jeho online verzia. Je úplne zdarma, ponúka takmer všetky funkcie offline Excelu a vyzerá o trošku krajšie. Nepodporuje iba kreslenie tvarov a náhľad do zdrojového kódu. Zošity ukladá a číta z bežného .xlsx alebo .xlsm formátu.

Na prístup k Office Online potrebujete iba Microsoft účet, ktorý už aj tak musí mať každý používateľ Windowsu 8. Musíte byť neustále online, no to snáď nebude problém, keďže používate aj Humanet :)

Calc

Calc nájdete v kancelárskom balíku Libre Office, ktorý je voľne prístupný na stiahnutie. Tento balík je pravdepodobne najlepšou alternatívou k offline Officu. Ponúka náhradu za všetky officovské súčasti a pritom je bez poplatkov.

Calc vám pomôže s importom surových databáz a ich spracovaním na prehľadné tabuľky. Ďalej zvláda tradičné výpočty, zoraďovanie výsledkov a grafy. Tak ako aj ostatné tabuľkové náhrady číta a ukladá do .xlsx a .xlsm formátu.

Zoho Docs

Ďalšia z plnohodnotných officových rodín, aj keď Zoho Docs je skôr náhradou za Google Docs, pretože je kompletne online. V balíku za 0 eur máte 5 gigabajtov spoločného úložného priestoru na zdieľanie vytvorených tabuliek či iných dokumentov. Na ultimátne zdieľanie používa Zoho Docs priame linkovanie s Dropboxom či Google Drive.

V aplikácii Zoho Spreadsheet môžete vytvárať vaše obľúbené tabuľky. Všetky dôležité funckie na formátovanie, zoraďovanie a prepočítavanie údajov nájdete vo vnútri. Zoho Docs si od vás vypýta peniaze až keď budete potrebovať väčší objem spoločného priestoru, inak je free.

Vieme, že bez tabuliek sa účtovať nedá. No v dnešnom pirátskom svete je niekedy lepšie zaplatiť než stále odklikávať upozornenie na neplatenú verziu. Náš zoznam 4 nástrojov neponúka žiadne upozornenia, iba čistú a neplatenú zábavu! A robotu :)