Nástroje, ktoré vám pomôžu sústrediť sa

Nástroje, sústredenie

Potrebujete sa pri práci sústrediť, no ruší vás okolie? Nemôžete počúvať hudbu, pretože vás rušia slová a bicie? Skúste týchto 5 nástrojov, stoja za to.

Coffitivity

Mnoho ľudí preferuje jemný hluk kaviarne. Hlasy sa rozpúšťajú v pozadí, takže váš mozog nerušia konkrétne slová, ktorým by mohol rozumieť. Môžete si dokonca navoliť kaviarne z rôznych kútov sveta či v rôznych denných časoch.

Ak vám nebude stačiť základný balík kaviarenských ruchov, môžete si priplatiť za premium balík – ceny sa pohybujú od 3 do 9 dolárov. Navyše, Coffitivity nemusíte používať iba za počítačom – má aj mobilné aplikácie pre Android a iOS. Službu nájdete tu.

Soundrown

Nádherný minimalistický web vám dovolí namixovať si vlastnú kombináciu zvukov. Neobmedzuje vás len na kaviareň – ste pár klikov od lesa, mora či pukajúceho ohňa. Spolu ponúka až 10 zvukových stôp. Ak chcete, môžete si pustiť hoci aj všetky zvuky naraz a nastaviť im hlasitosť tak, aby ste dosiahli nirvánu sústredenia.

Soundrown ponúka aj čistý biely hluk. Pri ňom odporúčame byť opatrný – pokrýva širokú časť zvukového spektra a tak dokáže prekryť väčšinu zvukov. Bol však používaný aj pri mučení rôznymi tajnými službami, dávajte si preto pozor :) Klikajte sem.

Nature Sounds For Me

Obrovská banka zvukov rozdelená do ôsmich kategórií vám ponúka nekonečné množstvo kombinácii. Takmer 50 zvukov si môžete ľubovoľne namiešať do piatich stôp, nastaviť im hlasitosť a tiež balans – ich umiestnenie v ľavom či v pravom kanále.

Ako bonus si môžete svoj mix uložiť ako mp3 či ako unikátny link, ktorý môžete zdieľať s kolegami. Na stránke nájdete aj kompozície iných užívateľov, ak sa vám nechce vytvárať vlastné.

Ambiance

Zvuky mesta vám prinesie Ambiance. Táto služba je dostupná pre mobily aj počítače – v platenej alebo 14-dňovej trial verzii. Žiaľ, nedá sa používať priamo v prehliadači – musíte si stiahnuť aplikáciu. Ale uznajte, ak chcete pri práci počúvať autentický zvuk amsterdamského metra, je lacnejšie kúpiť si aplikáciu než tam naozaj docestovať :)

The Sleep Machine: Rainforest playlist

Ak by vám nestačili zvuky vtákov, metra, kaviarne či ohňostrojov, môžete sa započúvať aj do zvukov dažďového pralesa. Prikladáme náš obľúbený playlist v službe Spotify, ktorý ponúka hodinu a pol upokojujúcich zvukov dažďa a vŕzgania stromov.

Tento playlist môžete použiť nielen ako podporný nástroj sústredenia ale aj počas relaxu alebo keď si potrebujete zdriemnuť.